Vytlačiť

Receptár

cesto na pizzu

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 dl vlažnej vody 

1/4 čerstvého droždia

2 štipky práškového cukru

1/3 čajovej lyžičky soli

1 čajová lyžička oleja

1 polievková lyžica pohánkovej múky

bezgluténová silná múka podľa potreby

Ako na to

Vo vode s cukrom necháme vykysnúť ozaj dobrý kvások. Vmiešame pohánkovú múku a necháme zase na teplom mieste vykysnúť. Vlejeme olej. Pridáme po lyžiciach bezgluténovú zmes a vymiešame hladké cesto, do ktorého zapracujeme soľ. Vytiahneme malé kruhy, ktoré položíme na papierom vyložený pekáč a necháme podkysnúť asi pol hodiny a až potom naň ukladáme všetko, čo na pizzu. 

Pečieme pri 180°C asi 20 minút.

Detail receptu