Vytlačiť

Receptár

Novoročný koláč

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

alebo torta?

Čo budeme potrebovať

na korpus

4 vajíčka

6 polievkových lyžíc kryštálového cukru  (normálnych, nie kopcovitých)

6 polievkových lyžíc zmesi NOVALIM PROMIX PK  (normálnych, nie kopcovitých)

1 polievková lyžica kakaa (normálnych, nie kopcovitých)

1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

  

na plnku

250 g jemného tvarohu

1 polievková lyžica medu

 

na polevu

150 ml vody

4 polievkové lyžice kryštálového cukru

1 polievková lyžica bezlepkového kukuričného škrobu

1 polievková lyžica kakaa

1 polievková lyžica Hery

 

Ako na to

Vajíčka si oddelíme. Zo žĺtkov a cukru vymiešame krásnu skoro bielu hmotu. Potom do nej vmiešame kakao, múčnu zmes. Nakoniec sneh z bielkov a sódu bikarbónu. Vlejeme do tortovej formy s priemerom 16 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme asi 35 minút. 

Plnku pripravíme veľmi jednoducho. Tvaroh premiešame s medom. A do vychladnutého a prerezaného korpusu naplníme. 

Ani polevu nepripravíme zložito. Všetky suroviny okrem Hery vlejeme alebo vsypeme do vyššieho hrnčeka s nalieváčikom. Za stáleho miešania (ina vzniknú hrudky ako nám) privedieme k varu. Hneď odstavíme a za stáleho miešania rozmiešame v zmesi Heru. Polejeme tortu od stredu k okrajom. 

Necháme schladiť a prípadne dozdobíme.

Detail receptu