alebo torta?
4 vajíčka
6 polievkových lyžíc kryštálového cukru (normálnych, nie kopcovitých)
6 polievkových lyžíc zmesi NOVALIM PROMIX PK (normálnych, nie kopcovitých)
1 polievková lyžica kakaa (normálnych, nie kopcovitých)
1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
250 g jemného tvarohu
1 polievková lyžica medu
150 ml vody
4 polievkové lyžice kryštálového cukru
1 polievková lyžica bezlepkového kukuričného škrobu
1 polievková lyžica kakaa
1 polievková lyžica Hery
Vajíčka si oddelíme. Zo žĺtkov a cukru vymiešame krásnu skoro bielu hmotu. Potom do nej vmiešame kakao, múčnu zmes. Nakoniec sneh z bielkov a sódu bikarbónu. Vlejeme do tortovej formy s priemerom 16 cm. Vložíme do rúry vyhriatej na 170°C a pečieme asi 35 minút.
Plnku pripravíme veľmi jednoducho. Tvaroh premiešame s medom. A do vychladnutého a prerezaného korpusu naplníme.
Ani polevu nepripravíme zložito. Všetky suroviny okrem Hery vlejeme alebo vsypeme do vyššieho hrnčeka s nalieváčikom. Za stáleho miešania (ina vzniknú hrudky ako nám) privedieme k varu. Hneď odstavíme a za stáleho miešania rozmiešame v zmesi Heru. Polejeme tortu od stredu k okrajom.
Necháme schladiť a prípadne dozdobíme.