Vytlačiť

Receptár

Makovo-hruškový koláč

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

100 g čerstvo pomletého maku

100 g Novalim Promix PK

100 g mletého trstinového cukru

2 veľké vajíčka L

1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

1 mäkka hruška

2 - 3 polievkové lyžice vody

Ako na to

Mak, sódu bikarbónu a s cukrom a zmesou dobre premiešame. Pridáme rozmixovanú hrušku s vodou a žĺtka. Vymiešame ponorným mixérom. Potom pridáme už len ručne tuhý sneh z bielkov. 

Tortovú alebo bábovkovú formu jemne vytrieme olejom. Vlejeme zmes. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 30 - 35 minút.

 

Koláč je veľmi chutný na raňajky alebo desiatu.

Detail receptu