Vytlačiť

Receptár

Slaný koláč

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

200 ml bublinkovej minerálky

1/3 čerstvého droždia

2 polievkové lyžice oleja

1/3 čajovej lyžičky práškového cukru

1!2 čajovej lyžičky soli

200 g PROMIX PK

 

paradajky, cibuľa, olivy, mozzarela...

Ako na to

V minerálke s cukrom necháme z droždia urobiť na teplom mieste dobrý kvások. Potom do neho vmiešame olej a múku premiešanú so soľou. Vytvarujeme v tortovej forme vytretej perkom olejom. Pokryjeme paradajkami, olivami, či cibuľou podľa chuti a na povrch poukladáme kúsky mozzarely. Necháme ešte asi pol hodiny kysnúť na teplom mieste. Potom pečieme vo vyhriatej rúra na 185°C asi 30 minút. 

 

Detail receptu