Vytlačiť

Receptár

Raw torta jahodová

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

Korpus:

100 g mletých mandlí

2 polievkové lyžice rozpusteného kokosového tuku

80 g pomletých datlí

1 polievková lyžica kakaa

Náplň:

200 g kešu (deň vopred namočíme do vody, aby zmäkli), po nasiaknutí vodou mali asi 280 g

2 polievkové lyžice medu

4 polievkové lyžice rozpusteného kokosového tuku

3 polievkové lyžice mandľového masla

280 g jahôd (môžete použiť aj mrazené)

Ako na to

Najprv si pripravíme korpus. V miske vymiešame mleté mandle, datle, rozpustený tuk a kakao a vytvarujeme tuhé cesto. Cesto utlačíme na dno tortovej formy.

Teraz si pripravíme náplň. V mixéri najprv rozmixujeme kešu až kým z kešu nemáme hladký krém. Pridáme med, maslo, tuk a nakoniec jahody. Poriadne zmixujeme.

Takto pripravenú náplň vylejeme a upravíme na korpus v tortovej forme. Upravíme povrch torty. Vložíme do chladu, najlepšie do mrazničky. Tortičku skladujeme v chlade.

Detail receptu