Vytlačiť

Receptár

Mazanec

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

25 g Hery

150 ml šľahačky

50 ml sódy alebo minerálky

1/2 čerstvého droždia

2 vajíčka veľkosti M

100 g práškového cukru

1 polievková lyžica pohánkovej múky

pár hrozienok

asi 260 - 270 g NOVALIM PK

Ako na to

V mise na miesenie cesta premiešame zmes NOVALIM PK a pohánkovú múku s cukrom a hrozienkami. Vsypeme rozmrvené droždie a zľahka premiešame. Zalejeme minerálkou. Necháme chvíľu kysnúť. Zatiaľ si v inej miske zmiešame rozpustenú Heru a šľahačku s vajíčkami. Opatrne vmiešavame tekutú zmes do múčnej. Vytvoríme hladké vláčne cesto. Necháme vykysnúť na teplom mieste pod utierkou. 

Vytvoríme pevnejšiu guľu. Položíme ju na pekáč vyložený papierom na pečenie. Potrieme povrch jemne rozpustenou Herou a necháme pri 75°C podkysnúť v pootvorenej rúre asi 30 minút. Potom rúru uzabrieme a ďalej pečieme pri teplote 175°C asi 35 - 40 minút. 

Detail receptu