Vytlačiť

Receptár

Sladké žemle

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

25 g masla

150 ml teplého mlieka

1/3 čerstvého droždia

1 vajíčko veľkosti M

75 g zomletého cukru

pár hrozienok

asi 300 g zmesi NOVALIM UNI

Ako na to

Do misy na kiesenie cesta rozmrvíme droždie. Presypeme ho cukrom a zalejeme mliekom a rozpusteným maslom. Prikryjeme utierkou a necháme dobre vykysnúť. Potom vmiešame vajíčko. Nakoniec vmiešame múčnu zmes s hrozienkami. Vytvoríme vláčne cesto. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť aj hodinu. Potom vytvoríme gule, ktoré položíme na papierom vyložený plech. Gule narežeme do kríža. Potrieme pierkom vodou. Vložíme do rúry a pri 75°C a pootvorených dvierkach necháme nakysnúť asi pol hodinu. Potrieme pierkom vodou. Zvýšime teplotu na 180°C a pečieme asi 20 - 25 minút.  Vyberieme z rúry a zase potrieme ešte horúce pierkom vodou. 

 

Detail receptu