Vytlačiť

Receptár

Korpus na tortu kávový

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

4 vajíčka veľkosti M

100 g kryštálového cukru

6 polievkovýcj lyžíc tuhého espressa

160 g zmesi Novalim PK na koláče

1/3 čajovej lyžičky sódy bikarbóny

štipka soli

Ako na to

Žĺtka dobre vymiešame spolu s cukrom. Po lyžiciach pridáme kávu a stále miešame. Po lyžiciach pridáme zmes zmiešanú so sódou bikarbónou. Nakoniec vmiešame už ručne tuhý sneh z bielkov, do ktorých sme pred šľahaním prisypali štipku soli.

Vlejeme do tortovej formy s priemerom 16 cm. Vložíme do vyhriatej rúry asi na 170 až 175 stupňov a pečieme asi 30 minút.

Po dopečení - skontroľujeme špajlou, vyberieme tortu z rúry, klepene formou o poličku, aby sme odľahčili dno a boky cesta. Necháme ešte chvíľu vychladnúť a až potom vyberieme na mriežku, kde korpus vychladne úplne.

 

Detail receptu

Poznámky

Kryštálový cukor občas aj v mlynčeku pomeliem na hrubý práškový. Nemám rada práškový cukor z obchodu.