Vytlačiť

Receptár

Bryndzové halušky

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

200 g na jemno nastrúhaných múčnych zemiakov

1 vajíčko

štipka soli

asi 100 - 120 g Novalim Promic špeciál CH

80 g bryndze

2 polievkové lyžice bieleho tučného prírodného jogurtu

Ako na to

Nastrúhané zemiaky mierne osolíme, aby pustili vodu. Vmiešame vajíčko a zmes CH. Urobíme cesto, ktoré vyzerá možno zvláštne, lebo v ňom vidieť tenké pásiky zemiakov. Cez haluškové sitko alebo z lopárika - mám také radšej - nahádžeme do vraicej vody. Necháme vyplávať a vsypeme do misy, kde zmiešame s pravou ovčou bryndzou. Pridáme jogurt.

Servírujeme posypané nasekanou pažítkou a červenou cibuľou.

Detail receptu