Vytlačiť

Receptár

Koláč cisára Néra

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

140 g pohánkovej hladkej múky Novalim

50 g hladkej mandľovej múky

1/2 polievkovej lyžice namletého čerstvého rozmarínu

2 vajíčka veľkosti L

3 polievkové lyžice medu

100 ml šťavy z popučeného hrozna (môže byť aj dužina bez šupiek)

1,5 čajovej lyžičky vínneho kameňa (Hydrogénvínan draselný)

 

Ako na to

V jednej miske si zmiešame sypké suroviny. V druhej vymiešame žĺtka s medom, šťavou z hrozna. Všetko spolu premiešame a nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov. 

Vlejeme do tortovej formy s priemerom 22 cm. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 - 35 minút. 

Detail receptu

Poznámky

Nám sa nepodarilo oddeliť dobre žĺtky od bielkov, nuž sme nechali vajíčka celé. Koláč je tuhší. Keď si predstavíte, že sa koláč podával k vínu, bol výborný aj tuhší. A potom, veď pri jedení skoro ležali a tak krehký koláč by asi ani nemohli jesť a aj jedli rukami.