Vytlačiť

Receptár

Mufins z cukiny

Bezlepkové múčniky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 hrnček na jemno nastrúhanej cukiny bez vrchnej šupy

1/2 hrnčeka bieleho jogurtu Hollandia bez lepku

4 polievkové lyžice oleja

4 polievkové lyžice medu

2 hrnčeky múky Liana na múčniky

10 g bezlepkového kypriaceho prášku

1 vajíčko veľkosti M

štipka soli

1 čajová lyžička kakaa Liana bez lepku

Ako na to

Do misy si vložíme nastrúhanú cukinu, pridáme olej, jogurt, vajíčko a dobre premiešame. Primiešame med. Pridáme soľ a kypriaci prášok. Po lyžiciach vmiešavame preosiatu múku. Vypracujeme cestu ako hustejší puding. Cesto rozdelíme na dve šasti. Do jednej vmiešame kakao. Túto časť ako prvú vložíme do silikónových foriem na muffins, potom pridáme bielu časť. 

Pripravené muffins vložíme do nevyhriatej rúry. Teplotu nastavíme na 180 °C a od rozohriatia rúry si stopneme asi 20 - 25 minút podľa veľkosti muffins. Po upečení, necháme vychladnúť vo formičkách a až potom vyberáme. 

Ak ste silikónové formičky dlhšie nepoužili, vytrite ich trochu maslom, aby sa cesto vo formičkách neprichytilo. 

Detail receptu