4 vajíčka veľkosti M
100 g kryštálového cukru
6 polievkovýcj lyžíc tuhého espressa
160 g zmesi Novalim PK na koláče
1/3 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
štipka soli
Žĺtka dobre vymiešame spolu s cukrom. Po lyžiciach pridáme kávu a stále miešame. Po lyžiciach pridáme zmes zmiešanú so sódou bikarbónou. Nakoniec vmiešame už ručne tuhý sneh z bielkov, do ktorých sme pred šľahaním prisypali štipku soli.
Vlejeme do tortovej formy s priemerom 16 cm. Vložíme do vyhriatej rúry asi na 170 až 175 stupňov a pečieme asi 30 minút.
Po dopečení - skontroľujeme špajlou, vyberieme tortu z rúry, klepene formou o poličku, aby sme odľahčili dno a boky cesta. Necháme ešte chvíľu vychladnúť a až potom vyberieme na mriežku, kde korpus vychladne úplne.
Kryštálový cukor občas aj v mlynčeku pomeliem na hrubý práškový. Nemám rada práškový cukor z obchodu.