30 g kačacej masti
2 čajové lyžičky rasce
2 polievkové lyžice zemiakovej múky
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
soľ
mleté biele korenie
Na masti opečieme rascu za občasného miešania asi 3 - 4 minúty. Kým nie je mäkká, rozpučená. Pridáme na jemno pokrájanú cibuľu s cesnakom a opečieme ešte asi minútu. Prisypeme múku. Dobre premiešame. Popražíme. Zalejeme za stáleho miešania asi litrom vody. Dávama pozor, aby sa múka rozmiešala a nezhrčkavela. Pridáme korenie, soľ. Varíme štvrťhodiny.
Na dno tanierov nakrájame opečené kúsky chleba na suchej panvici alebo v obchode kúpené krutónky. Zalejeme polievkou, môžeme posypať petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a môžeme podávať.