30 g kačacej masti
2 čajové lyžičky rasce
2 polievkové lyžice zemiakovej múky
2 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
soľ
mleté biele korenie
Na masti opečieme rascu za občasného miešania asi 3 - 4 minúty. Kým nie je mäkká, rozpučená. Pridáme na jemno pokrájanú cibuľu s cesnakom a opečieme ešte asi minútu. Prisypeme múku. Dobre premiešame. Popražíme. Zalejeme za stáleho miešania asi litrom vody. Dávama pozor, aby sa múka rozmiešala a nezhrčkavela. Pridáme korenie, soľ. Varíme štvrťhodiny.
Na dno tanierov nakrájame opečené kúsky chleba na suchej panvici alebo v obchode kúpené krutónky. Zalejeme polievkou, môžeme posypať petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a môžeme podávať.
Helena, prihláste sa a ku každému pracovnému listu budete mať vpravo dole zelenú šípku na stiahnutie - obrázky sa stiahnú do stiahnutých súborov počítača.
Dobrý deň ,chcem poprosiť o stiahnutie pracovných listov prvých čiary ďakujem.
ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy
Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam
MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov
Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.