Vytlačiť

Receptár

Pstruh na spôsob grenoblé

Jedlá z rýb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

pstruh

150 g čerstvých šampionov

1/2 citrónu

1 polievková lyžica Capari

200 g póru

1/2 suchého rožku alebo žemle

1 čajová lyžička masla

1 dl oleja

soľ

mleté čierne korenie

petrželová vňať

 

Ako na to

Pstruha si osolíme a okoreníme zo všetkých strán. Opečeime na panvici na oleji do chrumka tiež zo všetkých strán do chrumkava.

Pstruha si preložíme na teplé miesto a udržujeme ho v teple, kým neurobíme prílohu.

Z panvice si odlejeme prebytočný tuk. Na ňu poukladáme na polovice nakrájané šampiony, na hranolčeky nakrájaný pór, odblanený citrón. Medzitým si rožok nakrájame na drobné kocky. Kocky pridáme ku zelenine na panvicu. Pridáme maslo a na hrubo nasekanú petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Orestuejeme.

Podávame na tanieri, ktorý najprv vyložíme zeleninovou zmesou a na ňu položíme pstruha. 

Detail receptu