Vytlačiť

Receptár

Pečený losos

Jedlá z rýb

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

400 g lososa s kožou

1 čajová lyžička soli

1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

2 polievkové lyžice natrhaných lístkov čerstvej bazalky

2 polievkové lyžice slnečnicového oleja

plátok masla

Ako na to

Detail receptu

Poznámky

Lososa položíme na keramický tanier kožou hore. Osolíme a okoreníme. Polejeme olejom. Necháme asi pol hodinu pôsobiť. Môžeme aj dlhšie. Potom preložíme do pekáča kožou dolu. Osolíme, okoreníme posypeme bazalkou a položíme na každý kúsok plátok masla. Vložíme do rúry vyhriatej na 220°C a pečieme asi štvrťhodinu. Vyberieme a jemne pokvapkáme citrónovou šťavou.

Podávame s varenými zemiakmi.