Vytlačiť

Receptár

Rožok plnený šunkou

Raňajky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

300 g Bread Liana - zmiešame tmavú so svetlou

10 g bieleho tučného jogurtu

10 g oleja

1/2 kocky droždia

100 ml teplej vody

1/2 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky práškového cukru

 

žĺtok + 2 polievkové lyžice vody

Ako na to

Vo vode rozmiešame cukor a namrvíme droždie. Necháme dobre vykysnúť. Potom vmiešame jogurt a olej. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku so soľou. Vypracujeme vláčne cesto. Necháme pod fóliou v miske vykysnúť. 

Následne vyvaľkáme a nakrájame na trojuholníky. Trojuholníky prikryjeme šunkou a zvinieme. Položíme na papierom vyložený plech. Potrieme vajíčkom rozmiešaným s vodou. Necháme podkysnúť asi pol hodiny. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme podľa veľkosti asi 12 - 15 minút. 

Môžeme pred pečením posypať kryštálikmi soli. Pod šunku môžeme naukladať pokrájané paradajky na tenké krúžky...

Detail receptu