Vytlačiť

Receptár

Vianočka

Raňajky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g hladkej múky

20 g droždia

60 g rozpusteného masla

300 ml vlažného mlieka

1 čajová lyžička soli

1 polievková lyžica kryštálového cukru

1 polievková lyžica medu

 

Ako na to

Všetky ingrediencie dokopy v robote necháme vymiešať hnetacím hákom, postupne ešte pridáme 2 polievkové lyžice hladkej múky. Hotové, vymiešané cesto zakryjeme fóliou a necháme kysnúť pri izbovej teplote 30 minút. Po vykysnutí cesto rozrežeme na polovicu a obe polovice vyšúľame do dlhých šuľcov, z ktorých podľa video návodu niekde na youtube upletieme vianočku. Takto upletenú vianočku položíme na plech, na papier na pečenie a potrieme vyšľahaným žĺtkom s trochou mlieka. Vložíme do trúby na program – kysnutie cesta. Potom pečieme v horkovzdušnej rúre pri 190° približne 30 minút.

Detail receptu