Vytlačiť

Receptár

Štedrá kapustnica

Vianočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 kg údených rebierok alebo iné údené mäso

1 kg kyslej kapusty

celé korenie

bobkový list

60 g cibule

50 g nadrobno nakrájanej údenej slaniny

mletá červená paprika

mleté čierne korenie

za hrsť sušených a namočených húb

2-3 strúčiky cesnaku

250 g údenej klobásy

kyslá smotana.

Ako na to

Údené mäso alebo rebierka uvaríme domäkka. Potom do vývaru pridáme kyslú kapustu, pokrájanú cibuľu, hubu, cesnak, koreniny a spolu varíme. Tesne pred dovarením pridáme údenú klobásu, pokrájané údené mäso, vyškvarenú nadrobno nakrájanú údenú slaninku, červenú papriku a necháme prejsť varom.

Pred servírovaním ozdobíme každý tanier lyžičkou kyslej smotany.

Detail receptu