Vytlačiť

Receptár

Novoročná šošovica

Vianočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

250 g šošovice

1 malá cibuľa

1 veľký zemiak

1 polievkovú lyžicu masti

150 ml kyslej smotany

150 ml mlieka

soľ,

1 polievková lyžica cukru

2 polievkové lyžice octu

200 g slovenskej točenej salámy

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica hladkej chlebovej múky

bobkový list, celé čierne korenie, nové korenie

Ako na to

V jednom hrnci si zosypeme šošovicu a pokrájaný zemiak a zalejeme vodou. Necháme variť asi 15 minút.

V druhom hrnčeku si v 1 dl vody dáme variť bobkový list, čierne korenie a nové korenie asi 15 minút.

Na panvičke si speníme na masti na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme na kocky nakrájanú ošúpanú slovenskú točenú salámu a poprášime múkou. Premiešame a mierne popražíme. Pridáme rozotretý cesnak. Premiešame a popražíme. Odstavíme z plynu. Rozšľaháme s mliekom a smotanou. Precedíme do zmesi vývar z korením. Dobre premiešame.

Zmes z panvičky vlejeme do mierne vrejúcej šošovicovej zmesi. Premiešame. Necháme prevrieť pár minút. Odstavíme a dochutíme soľou, cukrom a octom.

 

 

Detail receptu