Vytlačiť

Receptár

Zemiakový šalát

Vianočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g uvarených menších ružiakov v šupke

125 l majolenky

1 drobná biela cibuľa

2 stredne veľké červené jablká

2 polievkové lyžice posekanej petržlenovej vňate

1/2 čajovej lyžičky soli

1/2 čajovej lyžičky kryštálového cukru

štipka mletého čierneho korenia

1 polievková lyžica polotučnej horčice

Ako na to

V miske si vymiešame majolenku s cukrom a koreninami a necháme postáť kým si nepripravíme ostatné suroviny, aby sa chute prepojili.

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska lebo kocky.  Vo veľkej mise premiešame zemiaky s petržlenovou vňaťou a na koleska nakrájanými alebo kocky jablkami a na jeno nastúhanou cibuľou. Pridáme majolenkovú zmes a po ľahkom premiešaní necháme schladiť.

Detail receptu