Vytlačiť

Receptár

Orechové rožteky tety Vierky

Vianočné recepty

Detail receptu

500 g polohrubej múky
40 g droždia
2 žĺtky
2 lyžice práškového cukru
250 ml mlieka
½ balíčka prášku do pečiva
200 ml oleja
štipka soli
Plnka:
200 g orechov
150 g práškového cukru
50 g hrozienok
50 ml horúceho mlieka
1 lyžička octu

Čo budeme potrebovať

Z prísady vypracujeme hladké cesto (miesime aspoň 15 minút) a rozdelíme ho na 8 dielov. Každý diel rozvaľkáme na tenko, rozrežeme na 8 trojuholníkov, na ktoré dáme plnku. Dielik skrútime
kysnúť – majú sa dvakrát zväčšiť. Pečieme do zlatista vo vyhriatej rúre na 180°C asi 20 – 25 minút.

Ako na to

Detail receptu