500 g chudého bravčového boku
400 g kyslej kapusty
1 cibuľa)
2 strúčiky cesnaku
60 g rastlinného oleja
7,5 g mletej červenej papriky
0,5 g rasce
15 g soli
500 g vývaru
25 g zemiakovej múky
100 g smotany
Na čo si dať pozor
Bôčik očistíme od kože a tučnejších vrstiev a nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na jemno a opražíme na rozpálenom oleji. Najemno nakrájame cesnak a pridáme k cibuľke a smažíme do ružova.
Potom do cibuľového základu pridáme kocky mäsa, pridáme rascu a soľ a necháme mäso zatiahnuť. Prisypeme mletú papriku, prilejeme vývar a mäso dusíme do mäkka.
Keď je mäso takmer mäkké, pridáme kyslú kapustu. Kapustu je potrebné najprv scediť, prepláchnuť vodou a pokrájať. Mäso s kapustou ďalej dusíme asi 20 minút, kým kapusta nezmäkne.
Do misky vsypeme hladkú múku, prilejeme smotanu a metličkou vymiešame do hladkej zmesi. Zmes pomaly vlejte do guláša za stáleho miešania. Po pridaní múky guláš povaríme ešte minimálne 15 minút.
Segedínsky guláš môžete na tanieri ozdobiť lyžicou kyslej smotany. Podávame s knedľami alebo len s chlebom.