Celozrnná žemľa

Raňajky

Vybrať iné recepty v tento kategórii
  •  
  • Vytačiť
  • Doporučiť
  • Facebook zdieľať

Čo budeme potrebovať

300 ml vlažnej vody

200 g hladkej ražnej múky

300 g celozrnnej pšeničnej múky

2 čajové lyžičky sušeného droždia

1 čajová lyžička medu

1 čajová lyžička soli

1 vajíčko

Ako na to

Všetky sypké suroviny dáme do misy a premiešame ich. Pridáme teplú vodu, med a vajíčko. Vymiesime vláčne cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na polovicu a každú polovicu na štyri rovnaké časti. Spolu by sme mali mať 16 malých žemličiek. Preložíme ich na plech pokvapkaný studenou vodou a necháme odstáť štvrťhodiny.
Pokvapkáme ich vodou posypeme ich semiačkami a pečieme v rúre vyhriatej na 230°C asi 10 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte 15 minút.

Detail receptu

  •  
  • Náklady
  • Počet porcií
    0
  • Čas prípravy
    Nešpecifikované
  • Obtiažnosť
    Veľmi jednoduchý
  • Prečítané
    660

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri