300 g Bread Liana - zmiešame tmavú so svetlou
10 g bieleho tučného jogurtu
10 g oleja
1/2 kocky droždia
100 ml teplej vody
1/2 čajovej lyžičky soli
1/4 čajovej lyžičky práškového cukru
žĺtok + 2 polievkové lyžice vody
Vo vode rozmiešame cukor a namrvíme droždie. Necháme dobre vykysnúť. Potom vmiešame jogurt a olej. Pridáme po lyžiciach preosiatu múku so soľou. Vypracujeme vláčne cesto. Necháme pod fóliou v miske vykysnúť.
Následne vyvaľkáme a nakrájame na trojuholníky. Trojuholníky prikryjeme šunkou a zvinieme. Položíme na papierom vyložený plech. Potrieme vajíčkom rozmiešaným s vodou. Necháme podkysnúť asi pol hodiny. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme podľa veľkosti asi 12 - 15 minút.
Môžeme pred pečením posypať kryštálikmi soli. Pod šunku môžeme naukladať pokrájané paradajky na tenké krúžky...