220 - 250 g jelenieho močingu
1 zelená mäsitá paprika
1 žltá mäsitá paprika
2 stredne veľké paradajky
200 g zemiakov
2 dl suchého červeného vína
1 veľká cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
2 polievkové lyžice bravčovej masti
3 zrnká nového korenia
5 - 6 zrniek čierneho korenia
2 bobkové listy
2 čajové lyžičky soli
Na rozpustenej masti speníme na polkolieska nakrájanú cibuľu a na tenké plátky nakrájaný cesnak. Pridáme nakrájané mäso na menšie kocky. Premiešame. prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu podusiť. Prilejeme víno a zase necháme podusiť pod pokrievkou.
Zatiaľ si v inom menšom hrnčeku necháme vo vode povariť asi 10 minút všetky koreniny.
Cez sitko prelejeme vývar z korenín do mäsovej masy. Necháme chvíľu prevrieť pod pokrievkou. Pridáme na menšie kúsky nakrájané paradajky a paradajky a zemiaky. Zalejeme vriacou vodou tak, aby sme prikryli všetko v hrnci. Necháme prevrieť 10 minút. Osolíme. Prikryjeme a necháme odstáť asi pol hodiny. Potom podávame.