140 g pohánkovej hladkej múky Novalim
50 g hladkej mandľovej múky
1/2 polievkovej lyžice namletého čerstvého rozmarínu
2 vajíčka veľkosti L
3 polievkové lyžice medu
100 ml šťavy z popučeného hrozna (môže byť aj dužina bez šupiek)
1,5 čajovej lyžičky vínneho kameňa (Hydrogénvínan draselný)
V jednej miske si zmiešame sypké suroviny. V druhej vymiešame žĺtka s medom, šťavou z hrozna. Všetko spolu premiešame a nakoniec ručne vmiešame sneh z bielkov.
Vlejeme do tortovej formy s priemerom 22 cm. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme 30 - 35 minút.
Nám sa nepodarilo oddeliť dobre žĺtky od bielkov, nuž sme nechali vajíčka celé. Koláč je tuhší. Keď si predstavíte, že sa koláč podával k vínu, bol výborný aj tuhší. A potom, veď pri jedení skoro ležali a tak krehký koláč by asi ani nemohli jesť a aj jedli rukami.