300 g hladkej múky
80 g práškového cukru
1 lyžička kypriaceho prášku
štipka soli
190 g studeného masla
1 vajíčko, 750 g jabĺk
2 lyžičky mletej škorice.
Všetky suché ingrediencie vymiešame so studeným maslom nakrájaným na kocky. Pridáme vajíčko a miešame iba krátko, kým sa cesto spojí. Cesto zabalíme do fólie a necháme aspoň 1 hodinu odležať v chladničke. Medzitým ošúpeme jablká, zbavíme ich jadierok a nastrúhame. Jablká vyžmýkame, aby sme ich zbavili šťavy, ktorú pustili a zasypeme ich škoricou. Vrátime sa k cestu, ktoré rozdelíme na 2 polovice. Jednu rozvaľkáme do tvaru kruhu a vystelieme nim dno aj boky formy. Dno vyplníme navrstvením jablkovej náplne. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme a narežeme na pásy, z ktorých na vrchu koláča vytvoríme mriežku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 ⁰C. Po upečení posypeme práškovým cukrom.