Vytlačiť

Receptár

Špenátové rizoto

Veľkonočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g uvarenej ryže

500 g mrazeného špenátového pretlaku

250 ml plnotučného mlieka

20 g masla

3 strúčiky cesnaku

200 g tvrdého syra (parmezán)

1 malá cibuľa

soľ

mleté čierne korenia

Ako na to

Na roztopenom masle si speníme na drobno nakrájanú cibuľku. Pridáme polovicu na jemno posekaného cesnaku. Zalejeme mliekom. Osolíme a okoreníme. Pridáme rozpustený špenátový pretlak. Premiešame. Necháme prevrieť. Vmiešame ryžu. Pridáme zvyšok pretretého cesnaku. Premiešame. Pridáme polovicu na jemno nastrúhaného syra. Chvíľu podusíme, kým nám nestune. Dochutíme zase soľou a korením.

Podávame posypané strúhaným syrom a ozdobené paradajkou.

Detail receptu

Poznámky

Skúste tento recept na zelený štvrtok.