Vytlačiť

Receptár

Vajíčková saláma

Veľkonočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1,5 pol. lyžice želatiny na slané aj sladké recepty
2,5 dl vody
1 pol. lyžica vegety
uvarená mrkva
uvarený petržlen
100 g šunkovej salámy
150 g bieleho jogurtu
150 g tatarskej omáčky
1 pol. lyžica petržlenovej vňate
1 pol. lyžicu oleja

Ako na to

Formu biskupského chlebíka vytrieme olejom a zalejeme vodou. Necháme ju potom v chlade asi 1,5 hodiny.
Želatinu necháme napučať vo vode asi 10 minút a potom zohrejeme. Všetko zmiešame a vlejeme do formy, ale už bez vody. Prikryjeme potravinárskou fólioi a necháme chladiť pol dňa.
Podávame nakrájané na plátky hrubé asi 5 mm s chlebom a sterilizovanou uhorkou.
   

Detail receptu

Poznámky

Do tej na obrázku som pridala aj sterilizovaný hrášok a miesto vody na želatinu som použila nálev z hrášku.