Vytlačiť

Receptár

Veľkonočná hrudka

Veľkonočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

1 liter čerstvého mlieka
8 vajíčok
1 čaj. lyžička soli

Ako na to

Necháme si vo veľkom hrnci zohriať mlieko. V mise vedľa si dobre vymiešame vajíčka spolu so soľou. Masu vlejeme za stáleho miešania do vriaceho mlieka a stále intenzívne miešame do zhustnutia, lebo sa to ľahko prichytáva na dno. Keď sa vajíčka uvaria (cca 8 minút), zlejeme do gázy-plienky a necháme stiecť.
Po stečení a stuhnutí, položíme hrudu-guľu na plech vyložený mastným papierom a necháme vo vyhriatej rúre pri 180°C zapiecť, aby chytila zvrchu žlto-hnedú farbu.
   

Detail receptu

Poznámky

Milujem ju. Používam ju aj miesto syra do šalátov nakrájanú na drobné kocky.