Vytlačiť

Receptár

Špenátové koláčiky na slano

Veľkonočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

125 ml vlažnej vody

1/4 čerstvého droždia

asi 250 g hladkej múky T650

1/2 čajovej lyžičky soli

1 polievková lyžica oleja

 

paradajky

lístky baby špenátu

na plátky nakrájaný syr

Ako na to

Vo vode si necháme vykysnúť z droždia kvások. Vlejeme olej. Potom vsypeme po lyžiciach múku a miešame. Asi v polovici prisypeme aj soľ. Vypracujeme tuhšie vláčne cesto. Cesto si vyvaľkáme na tenko. Vykrojíme z neho kruhy s priemerom 5-6 cm. Kruhy položíme na plech vyložený papierom. Na každý kruh položíme - vtlačíme kúsok nakrájanej paradajky na krúžky. Položíme lístok špenátu a nakoniec kúsok syra. Necháme podkysnúť asi pol hodinu na teplom mieste. Potom vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme asi 12 - 14 minút. 

Detail receptu