Vytlačiť

Receptár

Jarný slaný koláč

Veľkonočné recepty

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

10 ml mlieka

6 rožkov

6 vajíčok

400 g vareného údeného 

soľ

mleté čierne korenie

vývar z údeného mäsa

 

 

Ako na to

Rožky nakrájame na krúžky a zalejeme mliekom vymiešaným so žĺtkami. Necháme ich vsiaknúť. Mäso si nakrájame na drobné kúsky a vmiešame do vsiaknutých rožkov. Pridáme soľ, mleté čierne korenie, prípadne prilejeme trochu vývar. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Vlejeme do maslom vymastenej formy a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou. Vkladáme do vyhriatej rúry na 175 °C. Pečieme asi 25 minút. 
Podávať môžeme s redkvičkovým šalátom alebo varenými zemiakmi. 

 

Detail receptu