Vytlačiť

Receptár

Kapustnica

Polievky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 g kyslej kapusty

500 ml vody

malá cibuľa

3 strúčiky cesnaku

150 g domácej klobásy

ocot

soľ

mleté čierne korenie

mletá červená paprika

 

 

Ako na to

Kyslú kapustu necháme dobre stiecť. Rezance pokrájame na menšie kúsky a vsypeme do hrnca. Zalejeme vodou. Vsypeme na drobno pokrájanú cibuľu a cesnak. Necháme variť na strednom plameni asi pol hodiny. Prilievame podľa potreby vodu. Potom Vsypeme na kolieska pokrájanú klobásu. Varíme asi pol hodiny a občas dolejeme vodu podľa potreby. Vlejeme stečenú vodu z kapusty, premiešame. Dochutíme octom, soľou, paprikou, korením. Necháme asi 3 - 5 minút prevrieť.

Môžeme podávať.

Detail receptu

Poznámky

My sme doma ponúkali aj na stole varené zemiaky a každý si pridal ak chcel.