Vytlačiť

Receptár

Polievka zo srvátky a bryndze

Polievky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

bravčová masť

cibuľa

cesnak

soľ

mleté čierne korenie

mletá červená paprika

bryndza 100%-tná ovčia

kyslá smotana

pažítka alebo kôpor

srvátka

Ako na to

Na 2 polievkových lyžiciach bravčovej masti osmažíme nakrájanú veľkú cibuľu a 4 strúčiky cesnaku. Zalejeme pol litra srvátky a vhodíme nakrájané 4 stredne veľké zemiaky. Okoreníme mletým čiernym korením, mletou červenou paprikou a rascou. Necháme prevrieť asi 10 minút. Vlejeme zase pol litra srvátky. Vmiešame 250 g pravej ovčej bryndze. Rozmixujeme vmiešame 200 ml kyslej smotany. Prípadne dosolíme. Podávame posypané kôprom alebo pažítkou. 

Detail receptu