Vytlačiť

Receptár

Rascová s chlebom

Polievky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

30 g kačacej masti

2 čajové lyžičky rasce

2 polievkové lyžice zemiakovej múky

2 strúčiky cesnaku

1 väčšia cibuľa

soľ

mleté biele korenie

Ako na to

Na masti opečieme rascu za občasného miešania asi 3 - 4 minúty. Kým nie je mäkká, rozpučená. Pridáme na jemno pokrájanú cibuľu s cesnakom a opečieme ešte asi minútu. Prisypeme múku. Dobre premiešame. Popražíme. Zalejeme za stáleho miešania asi litrom vody. Dávama pozor, aby sa múka rozmiešala a nezhrčkavela. Pridáme korenie, soľ. Varíme štvrťhodiny. 

Na dno tanierov nakrájame opečené kúsky chleba na suchej panvici alebo v obchode kúpené krutónky. Zalejeme polievkou, môžeme posypať petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a môžeme podávať. 

Detail receptu