Vytlačiť

Receptár

Kačací vývar

Polievky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

drobky z asi 3 kg-gramovej kačky

rovnaké množstvo koreňovej zeleniny

3 zrnká nového korenia

6 zrniek čierneho korenia

2 čajové lyžičky soli

Ako na to

Do 3-litrového hrnca vsypeme drobky a zalejeme asi litrom vody. Prikryjeme a necháme 20 - 30 minút prevrieť. Potom vodu zlejeme. Drobky v sitku opláchneme pod tečúcou vodou. Vrátime ich do vypláchnutého hrnca. Pridáme zeleninu a korenie. Zalejeme 2 litrami vody a pod pokrievkou necháme variť asi 5 minút. Potom odchýlime pokrievku a na miernom plameni necháme variť asi hodinu. Nakoniec dosolíme.

Vyberieme drobky a zeleninu. Vývar môžeme ponúkať alebo nechať vychladnúť a zamraziť.

 

Detail receptu

Poznámky

Moja stará mama droby pokrájala na drobno alebo spolu so zeleninou pomlela a s vajíčkom a trochu kukuričnej múky urobila gule, ktoré vyvarila zvlášť vo vode a ponúkala spolu s varenými zemiakmi ako hlavné jedlo.