Vytlačiť

Receptár

Jelenia polievka

Polievky

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

220 - 250 g jelenieho močingu

1 zelená mäsitá paprika

1 žltá mäsitá paprika

2 stredne veľké paradajky

200 g zemiakov

2 dl suchého červeného vína

1 veľká cibuľa

3 - 4 strúčiky cesnaku

2 polievkové lyžice bravčovej masti

 

3 zrnká nového korenia

5 - 6 zrniek čierneho korenia

2 bobkové listy

 

2 čajové lyžičky soli

Ako na to

Na rozpustenej masti speníme na polkolieska nakrájanú cibuľu a na tenké plátky nakrájaný cesnak. Pridáme nakrájané mäso na menšie kocky. Premiešame. prikryjeme pokrievkou a necháme chvíľu podusiť. Prilejeme víno a zase necháme podusiť pod pokrievkou. 

Zatiaľ si v inom menšom hrnčeku necháme vo vode povariť asi 10 minút všetky koreniny. 

Cez sitko prelejeme vývar z korenín do mäsovej masy. Necháme chvíľu prevrieť pod pokrievkou. Pridáme na menšie kúsky nakrájané paradajky a paradajky a zemiaky. Zalejeme vriacou vodou tak, aby sme prikryli všetko v hrnci. Necháme prevrieť 10 minút. Osolíme. Prikryjeme a necháme odstáť asi pol hodiny. Potom podávame.

Detail receptu