Vytlačiť

Receptár

Banánová zmrzlina

Zmrzlina

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

500 ml mlieka
250 ml smotany na šľahanie
4 žĺtka
150 g práškového cukru
2 zrelé banány

Ako na to

1. V kastróle zmiešajte mlieko so šľahačkou, polovicou cukru a rozmixované banány. Za stáleho miešania ohrievajte, kým sa nezačne tvoriť pena.

2. V mise vymiešajte žĺtka s druhou polovicou cukru. Za stáleho šľahania pri nízkych otáčkach rovnomerne prilievajte ochladené banánové mlieko (môže byť teplé, ale nie vriace). Keď je zmes dobre zmiešaná prelejte ju do kastróla a za stáleho miešania drevenou vareškou ju zohrievajte, kým nezhustne (cca 85°C). Ak zbadáte malé hrudky ihneď zmes odstavte! Ak už vznikli malé hrudky zmes preceďte cez jemné sitko.

3. Zmes nechajte vychladnúť v chladničke niekoľko hodín, príp. aj cez noc.

4. Keď je zmes dobre vychladená nalejte ju do zmrzlinového stroja a postupujte podľa pokynov výrobcu a nechajte robiť zmrzlinu. Po dokončení dajte zmrzlinu do uzavretej nádoby a nechajte ju v mrazničke dotuhnúť.
Ak je zmrzlina veľmi tuhá, dajte ju do chladničky, kým nezmäkne.
 ​

 

Detail receptu