Vytlačiť

Receptár

Čokoládová zmrzlina bez vajec

Zmrzlina

Detail receptu

Čo budeme potrebovať

750 ml plnotučného mlieka
100 g horkej čokolády
150 g cukru
2-3 polievkové lyžice kukuričného škrobu (maizena, gustin...)

Ako na to

Pol litra mlieka privedieme do varu za stáleho miešania v litrovom alebo o trochu väčšom hrnci. Odstavíme a pridáme do neho čokoládu nalámanú na malé kúsky. Miešame kým sa čokoláda nerozpustí.
Do zostávajúceho štvrť litra mlieka dáme cukor a kukuričný škrob, dobre všetko spolu rozmiešame, aby nezostali hrudky a prilejeme za stáleho miešania do horúceho čokoládového mlieka.
Celú zmes za stáleho miešania zohrievame a varím kým nezhustne, približne 10 minút. Zmes má mať kozistenciu redšieho pudingu.
Potom ju necháme vychladnúť na izbobú teplotu, prelejeme do uzatvárateľnej misky a dáme na noc chladiť do chladničky.
Dobre vychladenú zmes dáme do stroja na zmrzlinu a necháme robiť zmrzlinu podľa pokynov výrobcu.
Vymiešanú zmrzlinu preložíme do misky a dáme do mrazničky dotuhnúť.

Detail receptu

Poznámky

Takáto zmrzlina sa robí na Sicílii a je ľahšia ako klasická so žĺtkami.