Ovocná koža

Dnes sa vrátim pri pečení ku zdravej ovocnej koži. Už som tu raz písala niekoľko receptov na túto veľmi chutnú a zdravú mlsotu. 

Tak začnite aj vy v novom roku so zdravou sladkosťou. 

Základom je banán, ktorý má zmes ovocia zahustiť a osladiť.

   

Včera sme robili mandarínkovú. 2 menšie mandarínky bez jadierok rozmixujeme s väčším banánom a vlejeme do formičiek vystlaných papierom na pečenie. Pri pootvorených dvierkach rúry pri teplote 120°C sušíme. Ťažko povedať čas sušenia, lebo to závisí od rôznych faktorov. Po dvoch troch razoch si už nájdete aj pri svojej rúre a svojich formičkách ten správny čas.

Večer som ešte urobila podobne kiviovú. 2 väčšie kivy som rozmixovala s väčším banánom. A sušili sme. Dne ráno máme na stole. 

Už sa suším banán premiešaný s na jemno nastrúhaným jabĺčkom a trochou mletej škorice. 

Zajtra sa chystám na Banán zmiešaný s polievkovou lyžicou mletých lieskovcov a nastrúhaným jablkom na hrubo.

Skúste, neoľutujete.

 

Prvý článok o ovocnej koži  http://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/694-ovocna-koza