Testujeme bezlepkové zmesi

V spoločnosti Zepter sme aj tento týždeň pokračovali s pokusmi varenia - pečenia v pare. Tentokrát sme si zobrali na mušku bezlepkové mafiny od spoločnosti NOVALIM, ktoré mám veľmi rada a chutia aj mojim známym hoci nemusia držať bezlepkovú diétu.

Najprv sme pracovali podľa návodu na obale. Vymiešali sme mixérom v mise 1 dl oleja, 1 dl vody a 1 vajíčko. Potom sme do miešania vsypávali zmes a miesili na nižších obrátkach pričom sme mixér otáčali aj po stranách misy, aby sme zmes dobre rozmiešali.

Neodolali sm s Jankou a vložili sme do mafinov po kúsku banána a na vrch sme vložíli kúsok horkej čokolády. Takto pripravené mafiny v silikónovej forme sme položili do voku a vo vodnom kúpeli nahriali na elektrine na skoro najvyššej teplote tak, aby čiarka na ukazovateli bola na začiatku zeleného poľa ako vidíte na fotografii.

   

Potom sme stiahli na polovicu vyhrievanie - na 2. A piekli 20 minút. Nakoniec sme vypli zohrievanie a nechali ešte 15 minút dôjsť. Nuž trošku nám praskli. Ale pekne, nie??? Chuťovo však boli super vláčne. Veď to bol prvý pokus. Na budúce neprasknú.

Ďakujem pekne za pomoc Janke zo spoločnosti Zepter na Karadžičovej ulici v Bratislave. O ďalšie možnosti podobného varenia-pečenia sa na ňu obráťte, povie vám svoje skúsenosti - čo im v rodine chutí a ako to pripravuje. Spolu s Dominikom Aleksi vám ukážu aj pečenie kuraťa na šporáku či varenie cestovín len strochou vody a podobne.