Ľahký obed

Varíme v jednom hrnci. V tomto prípade vo voku. Pripravíme si zdravý obed aj pre väčších jedákov. 

 

Nakrájame si morčacie prsia na menšie kúsky alebo použijeme vykostené kuracie stehná. Mäso mierne osolíme a okoreníme bielym korením. Vložíme do sklenenej misy a vyvákuujeme na asi pol hodiny. Tým dosiahneme, že sa korenie lepšie vstrebe do mäsa.

Rozpálime si vok. Mäso tak na sucho poukladáme do neho. Prikryjeme na asi 2 - 3 minúty. Potom mäso otočíme a zase necháme 2 - 3 minúty opiecť. Za tento čas mäso pustí šťavu. Vsypeme nakrájanú zeleninu - mrkvu, cukinu, červenú cibuľu a podobne. Premiešame a prikryjeme pokrievkou. Necháme piecť asi 5 minút. Odkryjeme a premiešame. Pri kuracom mäse už by malo byť všetko teraz hotové, morčacie nechajte piecť dlhšie. 

    

Podávame pokvapkané citrónom a premiešané posekanou petržlenovou vňaťou.