Konzervujeme ovocie do jogurtu

Už niekoľko rokov si zvyknem vyrábať malé kompótiky, ktoré zvrchu pekne upravím a potom darovávam priateľom a známym v okolí. 

Tento rok som si takto urobila niekoľko druhov ovocia v malých pohárikoch vo vlastnej šťave. Sú vhodné na vmiešanie do bieleho jogurtu a v kombinácii s nasekanými orechmi sú vynikajúcou desiatou aj pre školáka. 

V posledný týždeň si však takto pripravené ovocie premiešavam aj s jemným tvarohom a používam ako veľmi chutnú nátierku na chlebíky na raňajky.

  

Do malého pohárika nakrájame na drobné kúsky umytú hrušku. Vsypeme 1 čajovú lyžičku kvalitného škoricového cukru a 1 klinček. Nad parou uvaríme pod pokrievkou 30 minút. 

Podobne môžeme urobiť 3 nakrájané slivky a zasypeme ich škoricovým cukrom. A zase sparíme 30 minút.

Ak si takto chceme urobiť jablko, potom na dno pohárika vložíme kúsok pomaranča, nasypeme kúsky jablka s 1 klinčekom a 1 čajovou lyžičkou hnedého cukru. Sparíme 30 minút. 

Čučoriedky vsypeme do pohárika a vsypeme 1 čajovú lyžičku cukru a sparíme asi 20 minút. 

Na dno pohárika vsypeme 1 čajovú lyžičku kvalitného vanilkového cukru. Poukladáme na kolieska nakrájané kiwi a sparíme nad parou asi 30 minút. 

Na dno pohárika vsypeme 1 čajovú lyžičku trstinového cukru a naň položíme na osminky nakrájanú nektarinku. Pohárik uzavrieme a nad parou zakonzervujeme asi 30 minút.