Pečieme zo zmesi Perník

Dnes si upečieme pár koláčikov zo zmesi Perník, ktorú vyrába spoločnosť Novalim. 

Zostalo mi balenie z vianočného pečenia. Čo s ním? Veru som nemusela veľa rozmýšľať, nápady sa už hrnuli.  Postavila som sa pred skrinku s potravinami a nápady prišli samé. Len ich všetky zrealizovať.

Ponúknite sa z mojich výmyslov.

Sviatočná raňajková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 g nastrúhanej čokolády 80 %, 200 ml šľahačkovej smotany

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme šľahačku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes s čokoládou. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Kakaovo-perníková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 g kakaa na pečenie, 200 ml plnotučného mlieka

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme mlieko a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s kakaom. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Orechovo-perníková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 - 7 g na jemno nastrúhaných orechov, 100 ml plnotučného mlieka, 100 ml bublinkovej minerálky

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme mlieko a dobre vymiešame. Ešte vmiešame minerálku. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s orechmi. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Vianočná bábovka

200 g zmesi Perník, 2 vajíčka, 3 g na jemno nastrúhanej pomarančovej kôry, 2 g na jemno nastrúhanej škorice, vnútro jedného vanilkového struku, 200 ml bublinkovej minerálky

Vajíčka vyšľaháme do biela. Pridáme minerálku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s vanilkou, pomarančovou kôrou a škoricou. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

 

Všetky bábovky môžete upiecť aj ako väčšie mafiny a zabaliť deťom na desiatu do školy. 

 

Pôvodne táto téma vznikla omylom. Veď si prečítajte. https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1000-testujeme-bezlepkove-zmesi-11

A na základe môjho omylu aj v spoločnosti Novalim vyrábali nový recept. https://novalim.net/rychla-bezlepkova-torta-svarcvaldska/

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

15
aug
Zámok Schloss Hof Rakúsko

Odkazovač

Viktor Selecký

Za výborný prospech a vzorné správanie.

24/06/2019 - 11:22
Andrea Musu

Ďakujem, pracovné listy rada použijem :)

23/05/2019 - 13:13 1
silbod

Ďakujeme priatelia. Budeme sa snažiť aj ďalej pridávať pekné a kvalitné...

24/04/2019 - 07:03 1
Šofranková

Ďakujem za pracovné listy, ktoré mi pomáhajú vo vyuč. procese.:D

23/04/2019 - 17:41
Hamašová

Už zase sme si čosi stiahli na precvičenie :) Ďakujeme ;)

07/04/2019 - 18:02
Gaál

Super pracovné listy, ďakujem!:)

02/04/2019 - 08:56
Jančovičová

Súhlasím

31/03/2019 - 18:40
Drahomíra

Krásna stránka :) Ďakujem ;)

30/03/2019 - 12:56 1
silbod

Krásne ste upravili stránku. Je živšia. Taká sviežejšia. Nehc sa darí.

16/03/2019 - 19:06
Maja

Tu môžete nechať krátky odkaz :)

16/03/2019 - 15:57

Zrušiť

Výstavy

21
júl
Primaciálny palác, Bratislava

Partneri