Pečieme zo zmesi Perník

Dnes si upečieme pár koláčikov zo zmesi Perník, ktorú vyrába spoločnosť Novalim. 

Zostalo mi balenie z vianočného pečenia. Čo s ním? Veru som nemusela veľa rozmýšľať, nápady sa už hrnuli.  Postavila som sa pred skrinku s potravinami a nápady prišli samé. Len ich všetky zrealizovať.

Ponúknite sa z mojich výmyslov.

Sviatočná raňajková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 g nastrúhanej čokolády 80 %, 200 ml šľahačkovej smotany

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme šľahačku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes s čokoládou. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Kakaovo-perníková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 g kakaa na pečenie, 200 ml plnotučného mlieka

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme mlieko a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s kakaom. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Orechovo-perníková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 - 7 g na jemno nastrúhaných orechov, 100 ml plnotučného mlieka, 100 ml bublinkovej minerálky

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme mlieko a dobre vymiešame. Ešte vmiešame minerálku. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s orechmi. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Vianočná bábovka

200 g zmesi Perník, 2 vajíčka, 3 g na jemno nastrúhanej pomarančovej kôry, 2 g na jemno nastrúhanej škorice, vnútro jedného vanilkového struku, 200 ml bublinkovej minerálky

Vajíčka vyšľaháme do biela. Pridáme minerálku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s vanilkou, pomarančovou kôrou a škoricou. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

 

Všetky bábovky môžete upiecť aj ako väčšie mafiny a zabaliť deťom na desiatu do školy. 

 

Pôvodne táto téma vznikla omylom. Veď si prečítajte. https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1000-testujeme-bezlepkove-zmesi-11

A na základe môjho omylu aj v spoločnosti Novalim vyrábali nový recept. https://novalim.net/rychla-bezlepkova-torta-svarcvaldska/

Hľadať

Kalendár udalostí

Akcie

04
mar
Centrum rodiny, Bazovskeho 6, Bratislava

04
mar
Centrum rodiny, Bazovského 6, Bratislava

30
mar
Zámok SchlossHof Rakúsko

01
máj
Zámok SchlossHof Rakúsko

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri