Pečieme zo zmesi Perník

Dnes si upečieme pár koláčikov zo zmesi Perník, ktorú vyrába spoločnosť Novalim. 

Zostalo mi balenie z vianočného pečenia. Čo s ním? Veru som nemusela veľa rozmýšľať, nápady sa už hrnuli.  Postavila som sa pred skrinku s potravinami a nápady prišli samé. Len ich všetky zrealizovať.

Ponúknite sa z mojich výmyslov.

Sviatočná raňajková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 g nastrúhanej čokolády 80 %, 200 ml šľahačkovej smotany

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme šľahačku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes s čokoládou. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Kakaovo-perníková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 g kakaa na pečenie, 200 ml plnotučného mlieka

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme mlieko a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s kakaom. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Orechovo-perníková bábovka

200 g zmesi Perník, 1 vajíčko, 5 - 7 g na jemno nastrúhaných orechov, 100 ml plnotučného mlieka, 100 ml bublinkovej minerálky

Vajíčko vyšľaháme do biela. Pridáme mlieko a dobre vymiešame. Ešte vmiešame minerálku. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s orechmi. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

Vianočná bábovka

200 g zmesi Perník, 2 vajíčka, 3 g na jemno nastrúhanej pomarančovej kôry, 2 g na jemno nastrúhanej škorice, vnútro jedného vanilkového struku, 200 ml bublinkovej minerálky

Vajíčka vyšľaháme do biela. Pridáme minerálku a dobre vymiešame. Nakoniec vmiešame zmes premiešanú s vanilkou, pomarančovou kôrou a škoricou. Vlejeme  do silikónovej bábovkovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry na 180 ` a pečieme asi 35 minút. Potom vyberieme z rúry, prikryjeme utierkou a necháme ešte asi pol hodiny schladiť a až potom vyyklápame z formy.

 

Všetky bábovky môžete upiecť aj ako väčšie mafiny a zabaliť deťom na desiatu do školy. 

 

Pôvodne táto téma vznikla omylom. Veď si prečítajte. https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/varime-pecieme/1000-testujeme-bezlepkove-zmesi-11

A na základe môjho omylu aj v spoločnosti Novalim vyrábali nový recept. https://novalim.net/rychla-bezlepkova-torta-svarcvaldska/

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri