Pripravujeme vianočné nápoje

Bude party?

Prídu známy medzi sviatkami či možno aj na sviatky?

Čo im ponúknuť ku dobrým chlebíčkom, koláčikom, šunke alebo... Nápoje teplé aj studené. U nás nájdete námety pre dospelých aj deti či iné mlsné jazýčky.

Vanilkový nápoj

1 vanilkový puding v prášku, 3 vanilkové cukre, 1 vanilkový struk, 1 Salko, 300 ml vodky

Uvaríme puding v 500 ml plnotučného mlieka, v ktorom vsypeme ešte vnútro vanilkového struku a cukru. Po vychladnutí, opatrne mixérom rozšľaháme na kompaktný nápoj. 

Ak vymeníme Salko za kondenzované karamelové mlieko, dostaneme zvláštbu karamelovú príchuť. Vtedy odporúčam vymeniť aj vodku za UM.

 

Hroznový punč

500 ml odšťaveného hrozna,  asi 20 hrozienok, 20 podrvených mandlí, štipka kardamónu, 2 klinčeky, ak môžete štipka škorice, asi polievková lyživa citrónovej šťavy

Okrem citrónovej šťavy všetko zlejeme do hrnca a nad parou necháme prevrieť. Ihneď odstavíme, jemne premiešame, dochutíme citrónovou šťavou. Po asi piatich minútach scedíme a podávame. Môžeme podávať aj vychladené.

Ovocný punč

250 ml čierneho tuhého čaju, 250 ml odšťavených červených jabĺk, 250 ml odšťavených pomarančov, 1 polievková lyžica medu, asi 1 jedna polievková lyžica citrónovej šťavy, 4 klinčeky

Čierny čaj urobíme spolu s klinčekmi. Prilejeme šťavu z ovocia a prehrejeme - maximálne privedieme k varu a hneď odstavíme. Vmiešame med a citrónovú šťavu.

Mandarínkový nápoj

100 g hnedého cukru, 4 klinčeky, kúsok škorice, 500 ml mandarínkovej šťavy

V 200 ml vody prevrieme cukor, klinčeky a škoricu. Po vychladnutí premiešame s mandarínkovou šťavou a podávame.

Teplý jablkový nápoj

200 ml vody, 500 ml jablkovej šťavy z červených jabĺk, 1 červené jablko, 4 klinčeky, kúsok zázvoru, 1 polievková lyžica medu

Vodu spolu so zázvorom a klinčekmi necháme asi 2 - 3 minúty prevrieť. Vsypeme na drobné kúsky nakrájané jablko alebo nastrúhané na hrubo. Necháme zase prevrieť asi 2 - 3 minúty. Prilejeme jablkovú šťavu. Už len prehrejeme. Scedíme cez sitko a podávame.

 

Horúca čokoláda

150 g kvalitnej horkej čokolády bez sóje a lepku, 1 vanilkový struk, 400 ml smotany na varenie, 200 ml šťahačky, 1 čajová lyžička medu alebo nemusí byť

Smotanu so šľahačkou a vnútrom vanilkového struku necháme prevrieť. Ihneď ostavíme a vsypeme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda nerozpustí. Potom môžeme vmiešať med, ak chceme.

Kávovo-čokoládový nápoj

100 ml veľmi tuhej kávy alebo 3 presso, 400 ml smotany na varenie, 2 kúsky celej škorice, 1 chilly paprička, 30 g kakaa na pečenie, 80 g kvalitnej horkej čokolády, 2 polievkové lyžice hnedého cukru

Papričku rozrežeme na polovicu a vložíme do smotany spolu s cukrom, škoricou a kakaom. Premiešame, aby sa kakao dobre rozpustilo. Privediem k varu - najlepšie nad parou. Vlejeme horúcu kávu a vsypeme nalámanú čkoládu. Premiešame, aby sa čokoláda rozpustila. Premiešame. Precedíme cez sitko do pohárov.

Na konci môžeme pridať 2 polievkové lyžice Umu alebo Amareta.

 

Nápoje z nášho receptára https://www.dobre-napady.sk/pre-domacnost/recepty/40-napoje

 

Hľadať

Odkazovač

silbod

Missel, prihlásenie je ochranou stránky.

16/03/2024 - 07:52
misell

ahojte preco sa musim prihlasovat?!
tu mate stranku na diplomy:
https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/pochvaly-a-diplomy

15/03/2024 - 18:07
Kika

Ďakujem veľmi mi to pomohlo , našla som čo som potrebovala. Určite odporúčam:)

11/03/2024 - 19:09
silbod

MKollarova, na tomto linku sú učebnice a v nich odkazy na videá https://www.dobre-napady.sk/pre-skolakov/tipy-pre-skolakov

15/02/2024 - 11:05 2
mkollarova

Dobry den prajem ako sa viem dostat k vasim videam ? Dakujem pekne

11/02/2024 - 15:17
simona

:D

29/10/2023 - 14:54 1
silbod

Milka a Martinka, zatlačte si prihlásiť sa a tam dostanete možnosť registrácie alebo prihlásenie sa prostredníctvom svojho účtu na FB.

26/09/2023 - 16:42 2
Milka

Dobrý deň. Chcem sa zaregistrovať, aký je postup? ďakujem

25/09/2023 - 17:57 2
Margita

Dobrý večer, chcela by som sa tu zaregistrovať, ako mám postupovať.

Ďakujem

24/09/2023 - 21:38 1
Lubena

:)

17/09/2023 - 21:24

Zrušiť

Partneri