Extravagantné pochúťky

Už dlhšie rozmýšľam či urobím s konzervami rybičiek. Pred asi dvomi týždňami som zistila, že ich mám viac v komore. Bežne sme robili rybaciu nátierku. Už sme ju však mali často. Musím niečo vymyslieť...

Pochúťky z ryby, ktoré vám dnes ponúkneme, nie sú práve tradičné. Vyskúšajte. Určite ich zvládnete a sú veľmi chutné.

Sardinkové placky

1 konzerva sardiniek v rastlinnom oleji, 1 veľký múčny zemiak, 1 menšie vajíčko, 1 polievková lyžica hladkej kukuričnej múky, 1 strúčik cesnaku, 1/2 šálky kukuričnej strúhanky, soľ a mleté čierne korenie

Uvarený zemiak popučíme na kašu. Pridáme na jemno pokrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, strúhanku a múku. Nakoniec vmiešame scedené sardinky, vajíčko a rozmixujeme na hladkú hmotu. Ak máme, môžeme pridať asi polievkovú lyžicu posekaného kôpru. Urobíme menšie placky, ktoré opekáme z oboch strán na rozpálenom oleji. Podávame s trochou bieleho jogurtu.

Tuniakové mafiny

200 g tuniaka vo vlastnej šťave, 120 g mozzarelly, 100 g ovsených (ozaj ovsených| vločiek, 2 - 3 vajíčka, 1 drobná červená cibuľa, 1 polievková lyživa slnečnicového oleja, soľ, mleté čierne korenie

Najprv si zomelieme ovsené vločky na múku. Mierne posolíme a okoreníme a dobre premiešame. Pridáme posekanú na jemno cibuľ. Premiešame. Mozzarellu nastrúhame alebo posekáme na úplne drobno. Primeiešame scedeného tunia spolu s asi 1 polievkovou lyžicou šťavy. Vmiešame žĺtka a nakoniec sneh z bielkov. Vlejeme do silikónových formičiek na mafiny a pečieme vo vyhriatej rúre zohriatej na 180°C asi 25 - 30 minút podľa veľkosti.

 Sardinková pizza

150 g hladkej chlebovej múky T650, 70 g masla, 50 ml tučného bieleho jogurtu, 2 žĺtky, soľ, 1 polievková lyžica UM-u

Suroviny spracujeme na hladké cesto, ktoré vložíme v igelite do chladu. Zatiaľ si pripravíme plnku.

300 g cibule, 50 g kukuričnej hladkej múky, 50 ml bieleho tučného jogurtu, 250 g paradajok Cherry, 100 g sardiniek v rastlinnom oleji

Cibuľu opražíme na troche oleja zo sardiniek. Poprášime múkou a premiešame. Pridáme jogurt. Premiešame a chvíľu povaríme. Osolíme a okoreníme.

Vyberieme cesto z chladu. Vyvaľkáme na placku s hrúbkou asi 2 cm. Vložíme do pekáča vymasteného tukom. Cesto vtláčame do pekáča tak, že urobíme asi 1 cm vysoké okraje. Na cesto vylejeme teplú plnku. Poukladáme na kolieska nakrájané paradajky. Pobǘrch posypeme alebo potrieme pretlačenými sardinkami. Môžeme dozdobiť ešte kolieskami cibule a čiernymi olivami. Vložíme do rúry vyhriatej na 180°C a pečieme asi pol hodiny.

 

Aj z čerstvej ryby si môžeme urobiť tiež chuťovku, ktorá nie je v našich domácnostiach zatiaľ veľmi zvyklá.

Lososový tatarák

 200 g lososa, 1 avokádo, 1/2 červenej papriky, šťava z 1/2 citróna, 1 cibuľa, 100 g majonézy, 2 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica repkového oleja, soľ a mleté biele korenie, petržlenová vňať alebo kôpor

Lososa natrháme mixérom. Primiešame na drobno pokrájanú cibuľu, olej a polovicu majonézy. Premiešame. Necháme schladiť asi hodinu. Počas tohto času si pokrájame na drobno červenú papriku s roztlačeným avokádom. Pridáme zvyšok majonézy. Osolíme a okorením. Priemiešame kôpr alebo petržlenovú vňať. Potom obe zmesi premiešame. Podávame s opečenými hriankymi.

 

Hľadať

Kalendár udalostí

pon uto str štv pia sob ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Akcie

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Odkazovač

silbod

Anka, po prihlásení na stránku, si daný obrázok stiahnite pomocou zelenej šípky v pravom dolnom rohu do svojho počítača. Z počítača vytlačíte.

21/06/2021 - 18:55
Anka

Dobrý deň v časti etikety a nálepky sa napr. vybraný obrázok nedá uložiť na tlač A4.

21/06/2021 - 10:12
Maja

Reklamy nám pomáhajú financovať beh stránky a sú automatické, záleží aj od vašich nastavení (prehliadač, google, cookies) ako sa zobrazia.

03/05/2021 - 18:12
Tatranska

Dobrý deň, Prečo sa na celej polovici zobrazuje reklama? To sa nedá používať. Mohli by ste s tým niečo urobiť?

03/05/2021 - 17:42
silbod

Lucia, ak si kliknete na prihlásenie sa, môžete sa prepojiť s našou webkou aj cez FB či twiter.

25/04/2021 - 16:03 1
Lucia Palková

Dobrý deň. Chcela by som požiadať o registráciu. Ďakujem :-)

25/04/2021 - 14:11
Božka

Srdečná vďaka, som nadšená...:)

07/04/2021 - 16:43 1
silbod

Max, občas sa nám to stane. V škole, keď dávam deťom, už ma poznajú a niektorí sa aj tešia, že ju našli. Lenže musia mi ju pomôcť opraviť. Čím sa tiež učia... Ďakujeme

24/03/2021 - 11:13 1
Max

pochvala tvorcom...len chcem upozorniť, že v križovke Adam František je chyba :(

24/03/2021 - 10:45 1
JANAkend

Dakujem za registráciu. :)

17/03/2021 - 12:32 1

Zrušiť

Výstavy

Žiadne nadchádzajúce udalosti na zobrazenie!

Partneri