Varíme v samovare

Aspoň tak nazvala moja dcéra najnovší prístroj, ktorý sme si mohli vyskúšať na varenie krémovej polievky. Dcére sa hneď zapáčil. Zdal sa jej bezpečnejší ako varenie na plyne. Neskôr sme robili aj vynikajúcu omáčku k mäsu. Vyskúšali sme aj puding z ovocia. Všetko úžasné.

Pôvodne sme v ňom robili smooty. Bolo vynikajúce. Všetko ovocie sme rozmixovali so zeleninou aj bylinkami, ktoré sme našli v domácnosti. Taký stroj je na nezaplatenie. Mixuje studené aj teplé, dokonca vie zohrievať...

Už len chceme vyskúšať urobiť paštétu. Nože na mixovanie sú ozaj ostré a tak by mohla byť hladšia ako mixovaná iným mixérom. Uvidíme. Keď sa podarí, pridáme na stránke recept.

 

 

Do nádoby dáme asi 250 g nasekanej tekvice Hokkaido, 100 g cibule prepolenej na polovicu, 1 strúčik cesnaku, 2 menšie zemiaky. Môžeme pridať vetvičku ligurčeka. Zalejeme vodou tak, aby sme všetko prikryli. Pridáme 1 čajovú lyžičku soli, medzi prsty mletého bieleho korenia. Zatvoríme a nastavíme si varenie.

Môžeme použiť automatické - 30 minút a stredné mixovanie. Polievka bude teda krémovo hladká.

 

Pred koncom varenia - asi 2 minúty, vložíme do polievky 1 polievkovú lyžicu masla. Polievka tak získa ešte väčšiu jemnosť.

 

 

Dobrú chuť!

 

Ak si chcete prístroj zakúpiť, obráťte sa na pána Domika na mailovej adrese:  domenico.alexy @ gmail.com   a môžete si ho s ním aj vyskúšať pred zakúpením.