Pečieme v alobale

 Takéto pečenie sme kedysi robievali na záhradke v pahrebe. Celý deň sme čosi majtrovali, okopávali či pretŕhali či strihali. Roboty bolo vždy dosť. Nebolo čas na jedenie. A tak aj takéto veľmi sýte jedlo bolo v neskoré popoludnie - niečo ako neskorý obed alebo skorá večera či oboje spolu vhodné.

Dnes sme si urobili takú domácu verziu - v rúre. Skúste aj vy.

Na jednu porciu potrebujeme dva tenké plátky prerastenej slaniny, polovicu menšej cibule, jeden väčší zemiak, rezeň z bravčového pliecka.

Na pracovnú dosku si položíme kus alobalu, ktorý v strede jemne pokropíme olejom. Položíme vedla seba dva plátky slaniny, na ňu položíme rezeň, osolíme, položíme nakrájanú cibuľu a zemiaky - lepšie nakrájané na kolieska. Všetko osolíme a okoreníme. Nakoniec preložíme plátkom masla. Vložíme do rúry vyhriatej an 230°C. Stiahneme teplotu na 200°C a pečieme asi 25 minút. Necháme v alobale čiastočne vychladnúť a až potom otvoríme. 

Na záhrade sme jedli vidličkou priamo z alobalu, doma sme si preložili na tanier.